Шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина  (Казахстан)  спечели за първи път

...
Шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина  (Казахстан)  спечели за първи път
Коментари Харесай

Елена Рибакина спечели турнира в Рим

Шампионката от " Уимбълдън " Елена Рибакина  (Казахстан)  спечели за първи път мощния  турнир по тенис на клей от сериите УТА 1000 в Рим с награден фонд 3,57 милиона евро.

Поставената под номер 7 Рибакина надви над 30-ата в схемата Анхелина Калинина (Украйна) с 6:4, 1:0 и отричане на съперничката поради травма на лявото бедро.

Състезаващата се за Казахстан московчанка навакса закъснение от 1:3 гейма, като стигна до поврат в първия сет с пробиви в шестия и в десетия гейм. Тя поведе с 1:0 във втората част, когато Калинина реши да приключи присъединяване си в мача.

" Щастлива съм от купата, само че не и от метода, по който приключи финалната среща. Анхелина реализира страхотни резултати тук, мина през доста тежки борби. Радвам се за нейния напредък. Надявам се, че ще успее да продължи по същия метод. Жалко е, че не съумя да довърши мача. Надявам се да не е нещо съществено и тя бързо ще се възвърне ", разяснява Рибакина.

Тя заслужи пета купа в кариерата си и втора от сериите УТА 1000 за сезона след Индиън Уелс, а с успеха си подсигурява и нанагорнище до рекордната в кариерата си четвърта позиция в международната класация.

 " Горда съм, че съумявам да задържа толкоз високо равнище. Не е елементарно с всичкото това пътешестване и мачове. Мисля, че а и целият ми екип се оправяме добре. Може да се види развиването ми на корта, също по този начин и във физически аспект. Мисля, че сме на правилния  път ", сподели още 23-годишната Рибакина след 28-ата си победи в 35 дуела през акцията до момента.

С достигането си до финала Калинина също си обезпечи рекордно класиране в ранглистата на  УТА, в която от на следващия ден ще заеме 25-ото място.

" Мисля, че бях на ръба на физическите си благоприятни условия, изключително през днешния ден. Започнах добре, само че след 2-3 гейма просто усещах, че не мога повече. Опитах, само че беше безусловно невероятно. Все отново съм горда от постигнатото през последните две седмици. Борих се при всевъзможни резултати, при всевъзможни обстановки против  различни съпернички и метеорологични условия. Жребият беше сериозен и всички бяха доста тежки съперници ", сподели украинката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР